Autor: Äripäev • 9. detsember 2019

M.V.Wool valmistub 125 töötaja koondamiseks

M.V.Wool valmistub 125 töötaja koondamiseks.
Foto: Liis Treimann
M.V.Wool AS alustab 125 töötaja koondamist 14. detsembril, teatas ettevõte töötajatele.

Peale Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) ettekirjutust, millega amet peatas ettevõtte tegevuse, esitas M.V.Wool töötukassale teate kollektiivsest koondamisest.

Seaduses ettenähtud töötajate informeerimise ja konsulteerimise protsess lõpeb 14. detsembril, mil M.V.Wool alustab koondamisega. Ettevõte teeb koostööd töötukassaga ja osutab koondatavatele igasugust toetust, teatas ettevõte.

"Lõplikult ei saa välistada ettevõtte tegevuse taastamist, aga hetkel me ei tea, kas see toimub käesoleval või järgmisel kuul või üldsegi mitte," ütles Meelis Vetevool.

Praegu tegeleb suurem osa personalist ettevõtte Harku ja Vihterpalu tehastes süvapuhastusega ning osa on sundpuhkusel, teatas ettevõte pressile.

Puhastus jätkub

Pressiteates seisab, et M.V.Wool jätkab kuni käesoleva nädala lõpuni Harku ja Vihterpalu tehaste süvapuhastust, mis algas peale VTA 25. novembri ettekirjutust ettevõtte tegevuse peatamiseks. M.V.Wool ootab VTAd vahetult pärast süvapuhastust võtma uusi listeeriaproove.

"Käimasolev süvapuhastus ning listeeriaga võitlemise tegevuskava ei anna M.V.Woolile paraku garantiid, et ametnikud lubavad lähiajal ettevõttel tegevust jätkata. Hoolimata sellest, et M.V.Wooli toodetes ei ole kunagi tuvastatud Euroopa Liidus valmistoidule kehtestatud listeeria piirnormi ületamist," seisis pressiteates.

M.V.Wooli nõukogu esimees Meelis Vetevool ütles, et lisaks on VTA avalikkusele kinnitanud, et tarbijateni jõudev toit ohutu ning tooted jäid ka pärast M.V.Wooli tehase sulgemist müügile." Samuti ei ole Eestis tänavu ükski inimene haigestunud listeeriabakterist ST1247, mida on seostatud meie ettevõttega. Meie ressursid on ammendumas ja peame seda olukorda ka töötajatele tunnistama,“ ütles ta.

Vetevool lisas, et VTA ülesanne on selgitada, kuidas on nende drastilised sammud seotud rahva tervise või toiduohutusega olukorras, kus listeeriabakter on üldlevinud ja esineb kõikjal looduses.

Tallinna halduskohus otsustas 3. detsembril osaliselt rahuldada ASi M.V.Wool esialgse õiguskaitse taotluse. M.V.Wool saab sisseostetud ning ettevõtte laos asuvat kaupa, nagu tooraine ja vahendatav kaup, teatud tingimustel ja VTA kontrolli all välja vedada. M.V.Wool on seisukohal, et ettevõtte kalatooted on alati vastanud Euroopa Liidus kehtivatele piirnormidele ning tooted on ohutud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960