Autor: Põllumajandus.ee • 24. jaanuar 2020

Eesti peaminister kohtus Rootsis Väderstadi esindajaga

Reedel, 17. jaanuaril kohtusid Stockholmis Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas, Eesti suursaadik Rootsis Margus Kolga, EAS-i välisinvesteeringute keskuse juht Raido Lember ning Rootsi ettevõtete esindajad, sealhulgas Väderstadi müügidirektor Mattias Hovnet.
Väderstadi müügidirektor Mattias Hovnet ja Eesti peaminister Jüri Ratas.
Foto: Väderstad

Kohtumine toimus peaministri visiidi ärilõuna ajal, kuhu oli kutsutud üle 20 Rootsis tegutseva ja enamasti Eestiga seotud ettevõtte. Lõuna korraldasid Eesti suursaatkond Rootsis, EAS ja riigikantselei.

Väderstadi kutsumine arutelule oli jätk Eesti eelmise suursaadiku Merle Pajula külastusele Väderstadi tehasesse Rootsis, mis toimus 2019. aasta suvel. Suvisel külastusel oli Eesti suursaadikul võimalus tutvuda Väderstadi tootmisprotsessiga ja arutada Väderstadi ja Eesti põllumajandustootjate vahelisi kliendisuhteid. Lisaks kohtuti Eesti noore põllumehe Jaagup Ajaotsa ning Väderstadi Eesti esinduse juhi Tarmo Jõemägiga.

Reedese kohtumise sisuks oli vaba arutelu kahe riigi majandussuhete teemal. Väderstad on olnud Eesti põllumajandustootjatega aktiivsetes kliendisuhetes viimased 15. aastat ning Väderstadi esindaja rõhutas Eesti olulisust kaubanduspartnerina. Head suhted ning vajaliku toe pakkumine on Väderstadi jaoks olulised nurgakivid nii riikidevahelise majandustegevuse arendamisel kui kliendisuhetes. EAS-ga arutati Väderstadi esindushoone ehitamist Eestisse.

Kohtumise sisuks oli vaba arutelu kahe riigi majandussuhete teemal.
Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Jüri Ratas sõnas kohtumisel Rootsi ettevõtjatega: „Rääkisime nende väljakutsetest, ettevõtete investeerimisplaanidest ja laienemisplaanidest. Rõhutasin, et Eestis on väga head ärivõimalused ja investeerimiskeskkond,“ ütles Ratas. „Rootsi on meile väga oluline kaubanduspartner ja tugeva ning konkurentsivõimelise majandusega riik.“

Lõunal osales 25 Rootsi ettevõtjat eri sektoritest: riskikapitalifondid, puidutööstus, pangandus, telekom, töötlev tööstus. Enamik neist on Eestiga seotud investori või kaubanduspartnerina.

Rootsi Kuningriik taastunnustas Eestit 27. augustil 1991. aastal esimeste riikide hulgas ning oli ka esimene välisriik, kes nimetas taasiseseisvunud Eestisse oma suursaadiku.

LOE LISAKS:

Kalev Laas: Väderstad´i uuendused teevad põllutööd lihtsamaks

Väderstad Carrier ning minimeeritud mullaharimise tehnoloogia tähistavad 20. aastat

Jaanika Mirka

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960