Autor: Põllumajandus.ee • 11. veebruar 2020

EuroChem käivitas Sillamäe sadamas 70 miljonit eurot maksnud terminali

Vene mineraalväetiste tootja EuroChem käivitas Sillamäe sadamas umbes 70 miljonit eurot maksnud terminali, mis suudab aastas käidelda miljon tonni ammoniaaki ja võiks sellega suurendada Eesti raudteetransiiti kümnendiku võrra.
EuroChemi väetised on meie põllumeestele teada ja tuntud.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Sillamäe terminali kaudu hakatakse ümber lastima suvel Venemaal, Eesti piiri äärest 25 kilomeetri kaugusel Kingissepas avatud ammoniaagitehase toodangut, mille projekteeritud võimsus on 2700 tonni karbamiidi ja ammoniaaki päevas ja mille toodanguga varustatakse Belgias Antwerpenis asuvat väetisetehast ning samuti EuroChemi kontserni kuuluvat Leedu väetisetootjat Lifosa, kirjutab Postimees.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse välisinvesteeringute keskuse kinnitusel peaks umbes 70 miljoni euro suurune investeering olema Ida-Virumaa suurim välismaine otseinvesteering. Eesti Raudtee juhatuse esimehe Erik Laidvee sõnul võiks siis, kui tehas täisvõimsusel tööle hakkab ja käitleks aastas miljon tonni ammoniaaki, kasvatada transiivedusid kümme protsenti.

EuroChem Group AG, mille peakontor asub Šveitsis Zugis, nimetab end maailma suurimaks mineraalväetiste tootjaks ning see kuulub Vene miljardärile Andrei Melnitšnekole.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960