Autor: Põllumajandus.ee • 18. märts 2020

Auhind innovaatilisele naisfarmerile

Käesoleval aastal korraldab Copa-Cogeca kaks auhinnakonkurssi, mille peamiseks kriteeriumiks mõlemal puhul on innovaatilisus. Copa naisfarmerite komitee andis esimese Euroopa innovatsiooniauhinna välja 2010. aastal. Sel aastal ühendavad Copa ja Cogeca esmakordselt jõud naisfarmerite saavutuste tähistamiseks.
Auhind innovaatilisele naisfarmerile.
Foto: Pixabay

Auhinna eesmärk on tunnustada uuenduslikke lähenemisviise, mille naisettevõtjad on kasutusele võtnud põllumajanduses ja metsanduses kogu Euroopa Liidus. Heade algatuste tunnustamine, toetamine ja levitamine on põllumajandussektorile hädavajalik, et olla võimeline vastama kasvavatele ühiskondlikele ootustele.

Peateemaks kliima

Copa-Cogeca kuuendat korda välja antav innovatsiooniauhind naisfarmerle kannab pealkirja “Naisfarmerid kliimainnovatsiooni juhtidena”. Aastal 2020 soovib Copa-Cogeca näidata, et uudsete lahenduste juurutamisega tegelevad naised suurimate väljakutsetega nagu kliimamuutuse mõjudega kohanemine ja nende leevendamine. Seda tehes soodustavad naisettevõtjad uute ärimudelite väljatöötamist, suurendades samal ajal maapiirkondade atraktiivsust ja elujõulisust. Auhinna suurus on 10 000 eurot, lisaks tehakse võitjale promokampaania ja tutvustatakse tema tegevust ja saavutusi Copa-Cogeca üritustel, väljaannetes ja veebisaitidel. Eraldi 5000-eurone auhind on ette nähtud silmapaistva saavutuse eest.

Konkursil osaleja peab olema Copa-Cogeca liikmesorganisatsiooni liige ning ettevõtte juht või omanik. Innovatsioonitegevus võib sisaldada uudseid töömeetodeid, organisatsioonilist lähenemist või uudseid tehnoloogiaid kliimamuutusega võitlemiseks või kohanemiseks. Konkursil osalemise tähtaeg on 24. aprill 2020. Lisainfo e-mailil [email protected].

Loe 2018. aastal konkursil osalenute kohta lisaks SIIT.

Auhind innovaatilisele ühistule kestlikkuse edendamise eest

Viiendat korda välja antav Cogeca auhinnakonkurss innovaatilisele põllumajandusühistule keskendub kestlikkusele. Eesmärk on tunnustada silmapaistvat innovatsiooni ja väärtuse loomist kestlikkuse (majanduslik, sotsiaalne, keskkonnaalane) aktiivsel integreerimisel ühistulisse ettevõtlusse alates kontseptsiooni loomisest kuni uuringu- ja arengutegevuste ja turunduseni. Auhinna võivad saada nii tooted, teenused, projektid, programmid ja tehnoloogiad kui ka uued ärimudelid ning organisatsiooni- ja juhtimisstruktuurid.

Võitjale ja finalistidele reklaamikampaania

Lisaks võiduga kaasnevale aule korraldab Cogeca võitjale ja finalistidele ulatusliku meediakampaania, mis aitab tutvustada nende saavutusi, edu ja innovatsioonitegevust. Konkursil võivad osaleda kõik põllumajanduse, metsanduse, toidu töötlemise, biomajanduse ja kalanduse vallas tegutsevad ühistud, kes on Cogeca liikmesorganisatsioonide liikmed.

Konkursi tähtaeg on 29. mai 2020.

Lisainfo e-postil: [email protected].

Ene Kärner, Eesti põllumajandusorganisatsioonide esindaja Brüsselis

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960