Autor: Põllumajandus.ee • 3. aprill 2020

Olle Horm: käib soojendus suuremaks kriisiks

Valgas asuva lihatööstuse Atria juht Olle Horm tunnistas, et teadmatus ajab teda hulluks. Kriisi mõju on tema hinnangul Atriale väiksem kui teistele ettevõtetele, samas ei varjanud ta, et tunneb hirmu. „Hirm on, et midagi teha ei saa ja teadmatus on see, mis hulluks ajab.“
Valgas asuva lihatööstuse Atria juht Olle Horm.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Atria Eesti annab tööd umbes 350 inimesele. Hormi suurim mure on seotud sellega, et töötajad võivad haigestuda, mis tähendab, et päevapealt võib töökäsi puudu olla. Tööd Atrial praegu jagub, nii et inimeste koondamisele Horm ei mõtle. „Vastupidi. Märtsikuu oli meile üks parimaid kuid.“

Horm on sellises olukorras enda sõnul esimest korda. „Eelmised kriisid olid rohkem finantskriisid. Inimesed sõid vähem ja odavamat kaupa, see on selge, aga vähemalt inimesed, kes tööle tulid, olid kogu aeg olemas. Vähe sellest, et nüüd ei tea, kas ja mida nad ostavad, ei tea ma ka seda, kui paljud homme tööle tulevad.“

Tema arvates on praegune tõenäoliselt soojendus suuremaks kriisiks. „Majanduslangus tuleb kõva, inimeste ostujõud langeb. Võib-olla alates sügisest saabub pikk ja õnnetu periood,“ rääkis Holm. „See kriis tuleb ilmselt sügavam ja hullem, kui oskame arvata.“

LOE LISAKS:

Anu Hellenurme: Peaministri tähtsaim ülesanne peale kriisi on Eesti toidujulgeoleku taastamine

Eesti toidutootjad kinnitavad: toitu jagub

Hormi sõnul on tööstusharusid, mis saavad kriisi ajal valusalt pihta ja paljud inimesed kaotavad töö. Samal ajal hakkab riik külvama raha, mida tal tegelikult ei ole, märkis Horm.

Äripäeva Infopanga analüüs Eesti maakondade kohta näitab, et majanduse jahtumine oli juba enne kriisi tuntav kõigis maakondades. Maakondade suuremad tööandjad annavad enda sõnul kõik, mis võimalik, et ei peaks töötajaid koondama.

Loe pikemalt Äripäeva veebist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960