Autor: Mait Kraun • 16. juuli 2020

HKScan sai koroonaviirusele vaatamata korraliku kasumi

Rakvere lihakombinaadi tooted.
Foto: LIIS TREIMANN
Rakvere lihakombinaadi emafirma HKScani jaoks möödus teine kvartal koroonaviirusele vaatamata positiivselt ning jaemüügi nõudlus paranes, mis aitas ka kasumisse jõuda.

HKScani müügitulu kasvas teises kvartalis 0,3 protsenti, 440,9 miljoni euroni. Maksu- ja intressieelne kasum ulatus 0,1 miljoni euroni. Veel mullu samal ajal sai ettevõte 6,6 miljonit eurot kahjumit. Võrreldav kasum oli 0,6 miljonit eurot, mullu samal ajal saadi 2,5 miljonit kahjumit.

Baltikumis ulatus võrreldav kasum 1 miljoni euroni, langedes eelmise aastaga võrreldes 1,5 miljoni võrra.

“Tugev jaemüük ning edu kaubanduses aitas kasumit parandada,” kirjutas ettevõte. “Toiduteenuste müük oli koroonaviiruse pandeemia tõttu väiksem ning viirus pidurdas ka kasumi paranemist.”

HKScani tegevjuht Tero Hemmilä ütles, et nende uus strateegia on vilja kandmas, aga koroonaviirus tuli ootamatult ning mõjutab ettevõtte tegevust. “See nõrgestas müügikäivet ning meie hinnangul oli mõju kasumile 2 miljonit eurot. Lisaks sellele mõjutas see ka turuhindasid.”

Hemmilä sõnul oli tarbijate nõudlus jaemüügis aga teises kvartalis tugev, aga kliendid eelistasid tooteid, mis olid odavamad ja madalama lisandväärtusega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960