Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 2. september 2020

Anne Mere: uus logistikakeskus tugevdab HKScani turupositsiooni Balti riikides

Täna asetati nurgakivi HKScani Baltikumi logistikakeskusele, mis hakkab tsentraalselt teenindama ettevõtte kliente kõigis kolmes Balti riigis. Uus logistikakeskus vähendab veokite läbisõitu vähemalt 400 000 kilomeetri võrra aastas, aidates sellega kokku hoida miljon eurot logistikakuludelt ning täita ettevõtte eesmärke keskkonnamõjude vähendamisel.
HKScani uus logistikakesus
Foto: HKScan

HKScani Baltikumi üksuste juhi Anne Mere sõnul on vaatamata segasele üldisele majandusolule ettevõtte jaoks oluline jätkata efektiivsust ja uusi ärivõimalusi loovate investeeringutega. „Näeme ka uue logistikakeskuse puhul mitmeid variante, kuidas Baltikumi-üleselt saame oma klientidele pakkuda võimalikult paindlikku Rakvere ja Talleggi toodangu tarnet ning leida ühiselt kasulikke koostöövõimalusi teiste toidutootjatega nende toodangu transportimisel lõunanaabriteni ja vastupidi,“ selgitas Mere.

„Oma logistikavaldkonna tsentraliseerimisega valmistame ennast ette ka Balti riikides üha konkurentsitihedamaks muutuva jaeturu nõudmistele tarnete kiiruses, sageduses ja kvaliteedis. Uus logistikakeskus aitab kindlustada meie positsioone kõikides Balti riikides,“ lisas Mere.

Astlanda Ehituse juhatuse esimehe Kaupo Kolsari sõnul on keskuse ehitus kulgenud plaanipäraselt ning enne järgmise aasta septembrit saab keskuse HKScanile opereerimiseks üle anda. „Keskuses saab olema 9000 ruutmeetrit laopinda, mida on hiljem võimalik järgmiste ehitusetappide käigus veelgi suurendada,“ sõnas ta.

„Rae valda võib tänasel päeval pidada juba Eesti logistikapealinnaks, miks mitte tulevikus ka terve Baltikumi. Endast lugupidaval ja keskkonnasäästlikkust väärtustaval ettevõttel on logistikakeskus otseloomulikult Rae vallas, millest minul vallavanemana on suur rõõm,“ ütles Rae vallavanem Madis Sarik. Tema sõnul on HKScani näol valla jaoks tegemist usaldusväärse partneriga, kelle töökeskkond on korras ning kes pakub konkurentsivõimelist töökohta ka meie valla inimestele.

Aasta pärast Rae vallas Tallinna ringtee vahetus läheduses valmiv uus logistikakeskus asendab senised Rakveres ja Riias asuvad komplekteerimiskeskused. Seal asub tööle 105 töötajat, kellest eeldatavalt osa moodustavad Rakvere komplekteerimiskeskuse 50 töötajat.

Uuele HKScani Baltikumi logistikakeskusele on paigaldatud päikesepaneelid, mille abil hoiab ettevõtte kokku elektritarbimist. Samuti kahandab ettevõte oma kasvuhoonegaaside heidet märkimisväärselt tänu sellele, et uus asukoht vähendab veokite läbitavaid vahemaid koguses, mis on võrdne 10 korda ümber maakera sõitmisega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960