Autor: Põllumajandus.ee • 4. september 2020

Kartulitalgud Simunas ootavad osalema!

Kartulipealinnas toimuval kartulitalgul võetakse kartulit nii kuis möödunud sajandil ja proovitakse ära ka moodsad masinad.
Kartulitalgud Simunas ootavad osalema!
Foto: Pixabay

6. septembril kell 12 oodatakse kõiki kartulisõpru Simuna kanti, kartuli talgupäevale! Märkigem selguse mõttes kohe ära, et talgupäev ei tule töökäte puudusest, vaid pigem hoopis teadmiste ja kogemuste edasi kandmise soovist.

„Hurraa ja kummardus kõikidele oma aiamaal kartulit kasvatavatele inimestele! Kui aga on läinud nõnda, et moodsalt ajaga kaasas käies tuleb kartul Teie pere toidulauale poest, siis üks hetk võib juhtuda nii, et noorem generatsioon ei teagi kuidas õigupoolest möödunud sajandil kartulit võetud sai. Jälle on kartuli võtmise aeg käes! Sestap kutsume kõiki huvilisi, kartuli talgutele, osasaama ehtsast kartulivõtust- käsitsi, konkusga, saputajaga! Samas, ajaga tuleb ikka kaasas käia ja Simunas saavad huvilised sellel päeval osa ka kartulivõtust tänapäevaste masinatega,“ annavad korraldajad teada.

Loe lisaks
Avatud talude päev sai avalöögi kartulipealinnas Simunas

Eks siis jääb igaühe otsustada, kuidas see kõikse põnevam ikka on, kas käsitsi ja kambakesi või suurte masinatega, mõlemat saab proovida. Oodatud on igas vanuses kartulisõpru, kogemuse võrra rikkamaks saab vast igaüks. Kaasa vaja võtta nobedad näpud ja jalga kummikud.

Sellel päeval enda nopitud kartulid võib igaüks viia oma toidulauale, samas talvevaru saab kaasa osta!

Tule talgutele!
Foto: Kartul Simunast

Uuri lisa SIIT.

Kell 12 kogunetakse Simunas kartulihoidla juures: 59°02'48.9"N 26°23'01.5“E

Sealt suundutakse põllule: 59°04'15.5"N 26°26'28.7"E

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960