Autor: Põllumajandus.ee • 7. september 2020

Pereülikool viib teadust avastama nii metsa kui farmi

Koos uue õppeaastaga alustab tööd ka Eesti Maaülikooli Pereülikool, kuhu nagu nimigi ütleb, on oodatud perekonnad koos lastega. Programm pakub põnevaid väljasõite ja avastamisrõõmu nii lastele kui vanematele ning õppevorm pole nii ametlik kui ülikoolis tavaliselt.
Pereülikool viib teadust avastama nii metsa kui farmi.
Foto: Pixabay

Pereülikooli esimene tund on kavas 19. septembril ning selleks on õppepäev rabas Alam-Pedja looduskaitsealal. Retke juhib maaülikooli loodusteaduste kooli eestvedaja Juhani Püttsepp, kes lubas, et vastamata ei jää ükski küsimus ja tundmatuks ei osutu ükski taim. Hea õnne korral näeb ka metsloomi, õnnestub leida mustikaid ja pohli ning võib-olla ka mõned seened. Maksimaalselt saab osaleda 30 inimest, mistõttu on tark end aegsasti kirja panna pereülikooli veebilehel.

Lisaks on kavas neli kursust, mis räägivad toidust, elust farmis, hiitest ja eestlaste uskumustest ning tutvust tehakse ka Võrtsjärve kaladega. Järgmine õpperetk tuleb oktoobris, seejärel jätkub hooaeg aprillis. Korraldajad otsustasid viia Pereülikooli kursused soojemale ajale, et väljasõidud oleksid osalejatele mugavamad.

Nagu öeldud, on osalejate arvule seatud piirangud. Seetõttu tasub huvilistel end Pereülikooli veebilehel aegsasti kirja panna. Kursustel osalemine on tasuta. Pereülikool toimumist toetavad Eesti Teadusagentuur, Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Maaülikool.

Lisainfot Pereülikooli ja selle ürituste kohta saab e-posti teel [email protected] või telefonil 534 41844.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960