Autor: Põllumajandus.ee • 19. september 2020

Põllumajandusloendusel on siiani oma andmed esitanud 20,2% majapidamistest

Põllumajandusloendusel saab veel kuni 20. septembrini osaleda veebi kaudu, seejärel algab 15. novembrini kestev telefoniküsitlus. Seni on vastanud 2340 loendusnimekirjas olevat majapidamist ja oodatakse veel veidi üle 9200 küsimustiku esitamist.
Osale põllumajandusloendusel!
Autor: Äripäev

Kõige aktiivsem on loendusest osavõtt siiani olnud Hiiumaal (24,1%), Pärnumaal (22,6%) ja Harjumaal (22,1%), kõige tagasihoidlikum vastajate protsent on aga Põlvamaal (16,1%), Järvamaal (16,5%) ja Valgamaal (18,3%). Kui vaadata nendes maakondades loendusnimekirjas olevate majapidamiste arvu, võib öelda, et väiksema kaasatusega maakonnad kipuvad ka vähem vastama. Siinkohal on erandiks Hiiumaa, kust loendusel osaleb kõige vähem ehk ligi 270 majapidamist.

Põllumajandusloenduse projektijuht, statistikaameti juhtivanalüütik Eve Valdvee soovitab kasutada võimalust veel viimaseid päevi küsimustikule veebis vastata. „Veebis vastamine ei võta üldjuhul aega rohkem kui paarkümmend minutit, sest paljud andmed on küsimustikus eeltäidetud. Loendusel osalejatel on hea võimalus meie kaudu teada anda, millised valdkonnad vajavad põllumajanduses rohkem tähelepanu ning rahastust,“ täiendas Valdvee.

Loendusel osalemine on loendusnimekirjas olevatele majapidamistele kohustuslik. Andmeid kogutakse majapidamise juhtimise, maakasutuse ja loomade arvu kohta. Osa andmeid (sh tööjõu, muude tulutoovate tegevuste, loomakasvatushoonete ja sõnnikumajanduse andmed) küsitakse ainult vastavasse valikusse langenud majapidamistelt.

Põllumajandusloenduse küsimustikku saab täita aadressil estat.stat.ee. Veebikeskkonda saab sisse logida ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID-ga.

Lähemalt saab loenduse kohta lugeda SIIT. Loenduse tulemused avalikustatakse 2021. aastal statistikaameti andmebaasis.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616