Autor: Tööstusuudised.ee • 1. oktoober 2020

HKScani valmiv logistikakeskus on pungil digitaalsetest lahendustest

Tuleva aasta augustiks kerkib Harjumaale Rae valda kogu Baltikumi teenindav HKScani logistikakeskus, kus rakendatakse maksimaalselt automatiseeritud laohaldust.
HKScani uus logistikakeskus tuleb Tallina lähedale Rae valda.
Foto: HKScan

„Kogu laohalduse poole digiteerimine ja paberivabaks viimine võimaldab meil vajaliku töö teha ära väikese meeskonnaga ja kuluefektiivselt,“ rääkis Rakvere ja Talleggi kaubamärkide all lihatooteid valmistava HKScani ärikontroller Markus Kirsberg.

Tema sõnul on ettevõttel plaanis selle aasta lõpus võtta kasutusele ka grupiülene digitaalne ostutellimuste kinnitamise süsteem, mis saab olema tellimustega tegelevate inimeste jaoks oluline uuendus, muutes kogu nende töö digitaalseks. Uue süsteemi kasutuselevõtuga kaotatakse ära suur hulk topelttööd, mida praegu tellimuste kinnitamisel tehakse.

Kirsbergi sõnul andis uue logistikakeskuse rajamise plaan neile tõuke ka aktiivsemalt digitaliseerimisega tegelemiseks. „Kuna tahame uude logistikakeskusesse viia parima digitaliseerimise kogemuse ja teadmised, oleme viimastel aastatel tegelenud nii tööprogrammide kui tootmise digitaliseerimisega,“ ütles Kirsberg, kelle sõnul tuli teadmine, mida muuta paljuski tänu EASi abil läbiviidud digidiagnostikale.

Tema sõnul pole HKScan teinud suuri kõikehõlmavaid arendusi, vaid liikunud edasi samm-sammult väikeste parendustega. „Oleme oma majandustarkvaras loonud uusi seoseid ja Exceli tabeleid ära kaotanud,“ lisas Kirsberg, kelle sõnul peab igal digitaliseerimise projektil olema oma koht ja funktsioon ka suures plaanis.

Tööstusettevõtetele digitaliseerimislahenduste pakkuja ning HKScani projektipartneri Columbus ärinõustamise konsultant Toomas Olli sõnul võimaldab digitaliseerimine kasutusele võtta uusi tehnoloogiaid, mis aitavad parandada efektiivsust ning olla kliendile lähemal.

„Vahel tuleb võtta ette väikesi samme protsesside korrastamiseks, et jõuda digitaliseerimise suurte teemadeni. Pole mõtet ebaefektiivsust digitaliseerimisega võimendada – ehk teha ebaefektiivseid tegevusi efektiivselt,“ kommenteeris Olli.

Protsesside läbiviimisel toimub suur hulk tööd paberil ja andmed on sageli laiali erinevate lahendust vahel. See omakorda suurendab vigade tekkimise riski ja kulutab asjatult töötajate aega. „Seepärast tuleb pidevalt leida uusi lahendusi, mis aitavad toota efektiivsemalt, vähendada võimalike vigade arvu ja annavad inimestele võimaluse tegeleda nutikama tööga, mitte oma töö dokumenteerimisega,“ selgitas Kirsberg.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960