Autor: Ken Rohelaan • 26. oktoober 2020

Linnamäele lihatööstuse müünud ettevõtja ostis uue äri

Ettevõtja Tarmo Küla Läänemaal Linnamäe Lihatööstuse tootmisruumides 2014. aastal. Nüüd pärast Linnamäe Lihatööstuse müümist jätkab ta ettevõtlusega Viimsis.
Foto: Eiko Kink
Suurettevõtja Margus Linnamäe firmale UP Invest Linnamäe Lihatööstuse müünud Tarmo Küla ostis Viimsi Lihatööstuse.

Pikalt lihatöösturina tegutsenud Küla ostis nüüd üheksa töötajaga ettevõtte, mille visiitkaardina tuntakse Viimsis Rohuneeme teel asuvat Viimsi lihapoodi.

Viimsi Lihatööstuse põhitegevusala on liha- ja toiduainete müük. 2019. aastal oli ettevõtte tuntumate koostööpartnerite seas HKScan ja Maag Grupp. Samuti tehti koostööd Saare Trade'iga, Kariaga, Karjamõisaga ja Raasiku Lihatööstusega.

2019. aastal oli Viimsi Lihatööstuse müügitulu 423 082 euro, mis on 6,1% suurem kui 2018. aastal. Aruandeperioodil kujunes kasumiks 1479 eurot. Ettevõtte juhtkond hindas aruandes majandustegevuse rahuldavaks.

2020. aasta plaan oli tänavu aprilli lõpus lõpetatud aruande järgi jätkata lihatoodete müümisega. Põhisuunaks võeti käibe suurendamine ja klientuuri säilitamine.

Sündmuste kohta pärast aruandekuupäeva tõi siis veel Viimsi Lihatööstuse omaniku ja juhina tegutsenud Olev Teede välja, et uus koroonaviirus on põhjustanud probleeme ettevõtetele ja majandustegevusele. Viimsi Lihatööstuse teine omanik oli Teede kõrval Andrus Väljaots.

"Ettevõte käsitleb seda haiguspuhangut bilansipäevajärgse mitte korrigeeriva sündmusena. Kuna olukord on ebakindel ja kiiresti arenev, ei pea me otstarbekaks kvantitatiivse hinnangu andmist haiguspuhangu võimaliku mõju kohta ettevõttele," selgub aruandest.

Tarmo Küla kui gaselli looja

Nüüd hakkab Viimsi Lihatööstuse tööd ja arengut vedama Tarmo Küla, kes pani kiirelt kasvama Linnamäe Lihatööstuse. Linnamäe Lihatööstus on pälvinud Äripäeva gasellfirma ehk kiiresti kasvava ettevõtte tiitli ning kuulunud ka toiduainetööstuse ja Läänemaa TOPi. Viimsi Lihatööstus pole veel selliste saavutusteni jõudnud.

Küla tegutses aastaid tagasi ka EASi ärimentorprogrammi mentorina.

Lihatehnoloogia eriala lõpetanud Tarmo Küla nimi kerkis esile veel tänavu kolmandas kvartalis, kui ta oli Keskerakonna üks suurematest annetajatest 25 000 euroga. Küla ise ei ole ühegi partei liige.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960