Autor: Põllumajandus.ee • 30. oktoober 2020

Setomaa aasta ettevõtja on Lõuna-Antsu talu peremees

28. oktoobri õhtupoolikul jagati Värskas, tänavu renoveeritud külastuskeskuses Reegi maja, välja aasta ettevõtlustunnustused. Aasta ettevõtjaks Setomaal kuulutati Lõuna-Antsu talu peremees Rein Kooser.
Tunnustatud ettevõtjad (vasakult) Margus Timmo, Vello Saar, Rein Kooser, Kristina Mitt ja Margus Karro.
Foto: Veiko Linnus

Tänukirjad koos Piusa savikojas valminud spetsiaalse kausiga said ka Politsei- ja Piirivalveamet, Värskas kauplus Lemmikut pidav Marmil OÜ, Setomaa Liit ja Värska Sanatoorium.

Värska vallavanem Raul Kudre sõnas, et tänavune aasta oli kõigile, sealhulgas ettevõtjatele keerulisem kui eelnevad ja maailmas valitsev koroonakriis jättis oma jälje, kuid samas sundis ka nutikusele.

„Setomaa ettevõtjad on sellest kõigest hästi välja tulnud ning tööd jätkanud“ sõnas vallavanem. „Eks mõneti on võidetud, mõneti kaotatud. Kergekäeliselt pole midagi kinni pandud ja on oldud väga vastutustundlikud. Kõik, kes täna tänukirjad ja tiitli saavad kindlasti väärivad seda.“

Setomaa Aasta Ettevõtja 2020, Lõuna-Antsu talu OÜ peremehe Rein Kooseri sõnul on riigi äärealadel turustamine, käibe tekitamine ja ettevõttel ellujäämine oluliselt keerulisem.

„Rein Kooser on ühiskondlikult aktiivne ning mitmekülgne mees, kes on löönud kaasa valla lumetõrjetöödel, on vabatahtlik päästja ja jahimees ning osaleb kahe leelokoori töös. Ettevõtlusega on ta tegelnud 21 aastat. Tema ühiskondlik aktiivsus ja ettevõtlikkus on igati tunnustamist väärt,“ tunnustas ettevõtjat Värska Vallavanem Raul Kudre.

Setomaal on registreeritud ligi 300 ettevõtet.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960