Autor: Põllumajandus.ee • 3. november 2020

Linas Agro laieneb Eestisse: ettevõte pakub põllumajandustoodete ja -teenuste täispaketti

Leedu põllumajandusettevõtte Linas Agro arengukavas on ettevõtte asutamine Eestis. Äritegevust alustades pakub ettevõte põllumajandustoodete ja -teenuste täispaketti – seemnetest põllumajandustehnikani. Seni on ettevõte tegutsenud Leedus ja Lätis, seega on Eestisse suundumine ettevõtte arengu järjepidev osa.
Linas Agro peakontor Leedus.

„Ettevõtte asutamine Eestis on oluline arenguetapp, mis võimaldab meil Baltikumi turul tugevneda. Hindame olukorda Eestis väga positiivselt: see on nüüdisaegne innovaatiline turg, kus ettevõtted, nagu ka meil Leedus ja Lätis, pakuvad põllumajandustoodete ja -teenuste täispaketti. Seetõttu näeme seal head arenguperspektiivi ja oleme valmis investeerima inimressurssidesse ning kvaliteetsesse arengusse,“ väitis ettevõtte Linas Agro peadirektor Tomas Pučkis.

Pučkise sõnul sobib selline põllumajanduspakett nii tarnijatele, kelle tooted on siis saadaval laiemal turuosal, kui ka ostjatele, sest esindades tootjaid kõigis kolmes Balti riigis, suudab ettevõte pakkuda konkurentsivõimelisemaid hindu ja tingimusi.

„Peatselt saavad lõplik toote- ja teenustekorv ning meeskond kokku pandud. Kuna tütarettevõte Dotnuva Baltic tegutseb juba Eestis, lülitub osa nende töötajatest Linas Agro Eesti üksuse tegevusse. Kavatseme ka uusi professionaale kaasates meeskonda laiendada,“ selgitas ettevõtte peadirektor.

Eestis tegevust alustades hõlmab ettevõtte Linas Agro tegevus kõiki Balti riike ja lisaks tegutsetakse ka Ukrainas. 1991. aastal Leedus asutatud ettevõtte tegevusalaks oli põllumajandustoodangu rahvusvaheline müük. 1993. aastal lisandus uus tegevusala, taimekasvatussaaduste tootmine ning 2002. aastal – teravilja ettevalmistamine ja hoidmine. 2016. aastal omandas ettevõte Lätis väetisemüügiga tegeleva ettevõtte.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960