Eesti toidupoliitika labor kutsub 19.11.2020 toimuvale veebipõhisele seminar-arutelule „Talust taldrikule“. Osalema oodatakse neid, kelle südameasjaks on Eesti toit ja tasakaalustatud toitumine ning kes soovivad sel teemal kaasa rääkida.

- Kui su südameasjaks on Eesti toit, tule seminarile!
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
„Talust taldrikule“ strateegia fookuses on kestlik toidusüsteem. Toidusüsteem hõlmab kompleksselt kogu toidu tarneahelat, aga lisaks ka muid tootmiseks vajalikke sisendeid, näiteks loomasööt, väetised, pakendid ja väljundeid, nagu näiteks jäätmed ja kaassaadused. Kestlikkuse tagamiseks on vaja leida tasakaal sotsiaalsete, majanduslike ja keskkonnaaspektide vahel.
Veebiseminar keskendub kestliku toidusüsteemi sotsiaalsetele aspektidele. Sissejuhatavas osas avavad teemat Siim Tiidemann Maaeluministeeriumist, Uku Vainik Tartu Ülikoolist ja Kristjan Port Tallinna Ülikoolist. Seejärel toimuvad paralleelsed arutelud töötubades teemadel:
•Loomaheaolu aspektidega arvestamine tänapäevases loomakasvatuses – tarbijate ootused ja teadlikkus;
Artikkel jätkub pärast reklaami
•Kestlik toitumine – tasakaalustatud ja mitmekesine toitumine, mille tulemuseks on parem tervis ja keskkond;
•Töö ja tööjõu puudus maapiirkondades – tööandjate ja töövõtjate ootused;
•Tasakaalustatud toitumisvõimalused ka vähemkindlustatutele.
Vaata siit päevakava ning registreeri (hiljemalt 15.11 või kuni piiratud kohtade täitumiseni)
SIIN.
Ürituse eesmärgiks on koondada ideed ühiskonna teavitamiseks ning poliitikameetmete kujundamiseks, mis suunaksid inimesi tegema tasakaalustatud toitumist ja toidusüteemi kestlikumaks muutmist soodustavaid tarbimisotsuseid.
Seminari sihtrühmaks on nii poliitikakujundajad, toiduahelas hõivatud, kodanikuühiskonna organisatsioonid kui tarbijate esindajad.
TASUB TEADA
Eesti toidupoliitika labori kutsusid ellu Sotsiaalministeerium ja Maaeluministeerium Euroopa Komisjoni rahastatud programmi Horizon 2020 projekti Fit4Food2030 toel, et edendada toidusüsteemi teaduse ja innovatsiooni abil.
Labor rakendab lahenduste leidmiseks kaasavaid ja inimesekeskseid poliitika kujundamise meetodeid ning osaleb Euroopa Liidu toidupoliitika laborite võrgustiku töös (laborid on praeguseks loodud 11 liikmesriigis). Labori koordinaatorid Eestis on Anu Aaspõllu Tervise Arengu Instituudist ja Siret Talve Maaeluministeeriumist.
Täiendav info veebiseminari kohta on leitav
SIIT.
Seotud lood
Faresin Industries S.p.A., mille peakontor asub Breganzes (VI), projekteerib, toodab ja turustab loomakasvatussektori söödamiksereid ning neile vajalikku ratsioonianalüüsi tarkvara, samuti põllumajandus-, tööstus- ja ehitusrakenduste teleskoopkäitlejaid. Praeguse presidendi Sante Faresini poolt 1973. aastal asutatud ettevõte ühendab tugeva perejuhtimise traditsiooni rahvusvahelise kontserni dünaamilisusega, mis tegutseb ülemaailmselt laialdase tütarettevõtete, edasimüüjate ja edasimüüjate võrgustiku kaudu. 2023. aastal tähistas ettevõte oma 50. juubelit.