Autor: Põllumajandus.ee • 18. veebruar 2021
Ainult tellijatele

Põllumehed ja teadlased ühendavad jõud elurikkuse suurendamiseks

Üha suureneva inimkonna toitmine nõuab järjest rohkem maad ja selle intensiivsemat kasutamist. Looduslik mitmekesisus taandub, kuid tuleb mõista, et elurikkuse roll toidutootmises on asendamatu. Teadlaste ja põllumajandustootjate ühine rahvusvaheline töörühm püüab probleemi leevendada.

Põllumehed ja teadlased ühendavad jõud elurikkuse suurendamiseks.
Autor: Pixabay

Elurikkusel põhinevad olulised loodusehüved nagu näiteks mullaviljakus ja mullapatogeenide allasurumisvõime, tolmeldamine, kahjuritõrje jt, selgitas maaülikooli taimetervise õppetooli professor Eve Veromann. "See aitab säilitada produktiivsed agroökosüsteemid esteetilise, taskukohase ja täisväärtusliku toidu allikatena. Elurikkusel on toidutoomises asendamatu osa."

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150