Autor: Põllumajandus.ee • 25. veebruar 2021

Parimad karjakasvatajad saavad täna tunnustuse

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse esimees Raul Rosenberg kuulutab täna Maaeluministeeriumis Eest Vabariigi aastapäevale pühendatud aktusel välja 2020. aasta parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja.
Parim piimakarjakasvataja 2020 on Tiit Niilo Nopri talust.
Foto: Nopri Talumeierei

Parim piimakarjakasvataja 2020 on Tiit Niilo Nopri talust. Võrumaal asuvas piimakarjas on aastalehmi 212. Keskmine piimatoodang lehma kohta 2020. aastal oli 12154 kg ja piimarasva ning -valgu kogutoodang 899 kg.

„Tiit Niilo on loonud oma talus innovaatilise ja jätkusuutliku pereettevõtte, millel on väga suur panus kohaliku piirkonna arengusse,“ ütles MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Parim lihaveisekarjakasvataja 2020 on Mariliis Vahar Ohtla Lihaveis OÜst. Läänemaa ettevõtte loomakasvatusjuhi karjas on ca 171 lihaveist, kellest ammlehmi ca 101. Ettevõte tegeleb tõuloomade müügiga ning osaleb aktiivselt näitustel ja konkurssidel.

„Ohtla Lihaveise farmis on kogu loomakasvatuse juhtimine Mariliis Vahari õlul ning ettevõtte näitajad sõltuvad suuremas osas tema tööst,“ sõnas MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

MESi algatusel antakse parima piimakarjakasvataja aunimetust välja juba 21. korda ja parima lihaveisekarjakasvataja aunimetust 15. korda järjest. MESi eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960