Autor: Põllumajandus.ee • 8. märts 2021

Roela Suurtalu piimafarm müüakse oksjonil

Lääne-Viru maakonnas piima tootmisega tegeleva Roela Suurtalu varad pandi oksjoni korras müüki alghinnaga 3 000 000 eurot. Müüdava tervikvara hulgas on nii farmihooned, kõrvalhooned, maa ja mets ning uuele omanikule müüakse kompleks koos ligi 300 looma ja 4400 tonni söödavaruga. Lisaks on üksikute objektidena müügis põllutöömasinaid ja 8 kinnistut.
Roela Suurtalu piimafarm.
Foto: Timber AS

Roela Suurtalu juhatuse liikme Jaan Neelokse sõnul on ta farmi müügimõtteid kaalunud juba mõnda aega põhjusel, et põllumajandussektoris on ta tööd teinud juba pikalt ning ees ootavad uued väljakutsed. Tema sõnul on tegemist potentsiaalika ja igati toimiva piimatootmiskompleksiga. „Kui ma farmi aastal 1999 ostsin, siis oli piimatoodang lehma kohta üle 2000 tonni aastas. Nüüd on see 12 000 tonni ning arenguruumi veel on.” Kõige enam tõusis piimatoodang tänu kaasaegsele robotlüpsilauda ehitamisele, mis valmis alles 8 aastat tagasi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960