Autor: Põllumajandus.ee • 17. märts 2021

EPA2021 registreerimine on alanud tempokalt

Ettevõtete huvi oktoobris toimuva Eesti Põllumajanduse Aastanäituse EPA2021 vastu on vaatamata praegusele keerulisele ajale suur, sest põllumajandussektori ettevõtjate omavahelised füüsilised kohtumised on paratamatult väga napiks jäänud.
EPA2021 toob 13.-14. oktoobrini 2021 kaheks päevaks Tartusse, ERMi sektori tipptegijad.
Foto: Mana Kaasik

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsubki kõiki põllumajanduse ja maamajanduse valdkonna ettevõtjaid osalema Eesti põllumajanduse aastanäitusel EPA2021, mis toob 13.-14. oktoobrini 2021 kaheks päevaks Tartusse sektori tipptegijad.

EPA2021 on kolmandat korda Eesti Rahva Muuseumi kaasaegses ja inspireerivas keskkonnas toimuv maamajanduse valdkonna näitus, mis ühendab endas ärikülastajale suunatud B2B messi, mitu konverentsi ja mitmekesise seminariprogrammi.

Aastanäitus toob kokku Eesti maamajandussektori otsustajad ning põllu- ja metsameeste kõige olulisemad koostööpartnerid. EPA2021 on hea võimalus põllu- ja metsameestele teha kokkuvõtteid lõppenud aastast ja sõlmida äripartneritega tulevikku vaatavaid kokkuleppeid. Esimene aastanäitus 2019. aastal tõi kokku ligi 3000 põllumajandus sektori inimest, messil oli esindatud 112 ettevõtet, toimus 3 konverentsi ja 52 seminari. Koroonapiirangute tingimustes toimunud 2020. aasta messil osales ligi 90 eksponenti, toimus 4 konverentsi ja üle 30 seminari.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhi Roomet Sõrmuse sõnul on kuu aega tagasi alanud EPA-le registreerumine käivitunud heas tempos. „Nii eksponentidelt kui külastajatelt seni toimunud kahele messile saanud tagasiside on andud hea stardi ka kolmandaks aastanäituseks. 2021. aastal loodame näituse pinda ja külastajate arvu taaskord kasvatada, selleks loob head eeldused ERMi ajutiste näituste saali arvelt EPA pinna suurendamine muuseumi A-osas,“ kinnitas Sõrmus. Tema sõnul on põllumajandusettevõtjad hinnanud EPA asjalikku ja töist keskkonda ning keskendumist sektori professionaalidele.

Uuendusena on messil sel aastal laiendatud ka metsanduse temaatikat. Nii mitmedki põllumajandustehnika ettevõtted plaanivad messile välja tuua ka metsatehnikat ning esmakordselt on kavas ka Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt korraldatav Metsandusfoorum 2021.

Aastanäitusele on eksponendina oodatud osalema ettevõtjad maamajandusega seotud erinevatest valdkondadest: põllumajandus, toidutööstus, metsandus, söödad ja söödalisandid, väetised ja taimekaitse, digitehnoloogiad, põllumajandustehnika ja -masinad, loomakasvatustehnoloogia, veterinaaria, bioenergeetika, aiandus, finantseerimine jne. Osalevatel ettevõtetel on kahe päeva jooksul võimalik nii messil kui seminariprogrammis tutvustada külastajatele maamajanduse trende, uuendusi ning innovaatilisi tehnoloogiaid, mis aitavad ettevõtetel paremini majandada ja leida lahendusi igapäevastele väljakutsetele.

Tänaseks on sügisese messiga liitunud juba mitmed juhtivad sektori ettevõtted nagu näiteks Baltic Agro, De Laval, Wihuri Agri, Dotnuva Baltić, Intrac Eesti, Yara, Linery, E- Agronom, Baltic Agro Machinery, Teknest jpt.

EPA2021 raames toimuvad mitmed valdkonna jaoks olulised suured konverentsid, hetkeseisuga on teada Lihaveisekasvatuse aastakonverentsi, Metsandusfoorumi 2021 ja konverentsi Maheturg 2021 toimumine, kuid oodata on teiste sündmuste lisandumist. Taaskord pakutakse osalejatele sisukat seminariprogrammi väga erinevatel teemadel. Lisainfo ja registreerimine www.epamess.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960