Autorid: Toomas Truuverk, Priit Pokk, Jane Suu, Äripäeva Infopank, Põllumajandus.ee • 21. mai 2021

Otsustajate TOP 500: maaettevõtjad mõjukate hulgas

Äripäeva suures otsustajate TOPis on mitmed põllumajanduses, kalanduses ja toidutootmises tegelevad ettevõtjad. Esikümnesse pääses ka Kõljala POÜ juht Tõnu Post.
Kõljala POÜ juht Tõnu Post.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Äripäev kaardistas Eesti suurettevõtete juhatuse ja nõukogu liikmete ärisuhete võrgustiku ning reastas selle põhjal laialdase mõjuga äriliidrid. Moodustunud edetabelis on 500 kõige suurema mõjujõuga isikut, kes sõeluti välja 99 364 isiku hulgast.

Eesti otsustajate edetabel näitab isikute reaalset kokkupuudet otsuste langetamise ja nende suurusega. See ei ole kõige jõukamate isikute edetabel, vaid selle tabeli tipust leiame isikud, kel on kokkupuude kõige suurema arvu organisatsioonide ja isikutega sealsetes juhtimisorganites.

Hea meel on tõdeda, et edetabelist ei puudu ka põllumajandus- ja toidutootjad.

Äripäeva Mõjukate TOPi esikümnest leiame Kõljala POÜ juhi Tõnu Posti, kelle koht edetabelis on 7!

Loe lisaks
Otsustajate TOP: Saaremaa põllumees on mõjukam kui Tallinna ärihärrad

TOPist leiame ka näiteks Andres Oopkaupi, Jaak Läänemetsa, Lembit Paali, Kalle Libliku, Aavo Mölderi, Teet Kallakmaa, Jane Mättiku, Raivo Mustingu, Targo Pikkmetsa, Joakim Heleniuse, Kadri ja Oliver Kullmani, Sulev Mölderi, Jaanus Murakase, Aren Põdra, Mait Nõmmsalu, Janek Mägi, Aive Kesküla, Simmo Kruustüki, Tõnu Vreimanni, Maire Põhjala ja Mihkel Olti jt.

Vaata otsustajate TOPi Äripäeva veebist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960