Autorid: Tiiu Annuk, põllumeeste ühistu KEVILI agronoom, Põllumajandus.ee • 11. juuni 2021

Hernes ja põldoas kõrreliste ning haiguste tõrje

Kvaliteetse herne ja põldoa kasvatamisel on olulisel kohal soodsate kasvutingimuste tagamine ning taimekaitse. Kuna kasvupinnad on viimastel aastatel suurenenud, ei pääse paljud isegi herne kasvatamisel haigusetõrjest, rääkimata põldoast.
Ühtlaselt kollane haigusvaba herne seeme.
Foto: Tiiu Annuk, põllumeeste ühistu KEVILI agronoom

Praegu veel hernes ega põlduba ei õitse, kuid siiski on aeg hakata mõtlema, mida kasutada haiguste vastu, et saada haigustevaba seeme ning turustada seda võimalikult kõrge hinnaga. Visuaalne välimus on peamine, mida hinnatakse kvaliteedi määramisel, see peab olema kahjustamata ning laikudest võimalikult puhas. Mida puhtam on seeme, seda suurem on tõenäosus, et see läheb toiduklassi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960