Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja põllumajandusvaldkonna juht, Põllumajandus.ee • 15. juuni 2021

Eesti maasikas on kvaliteetne

2020. aasta proovide tulemused näitavad endiselt, et Euroopa Liidu ja ka Eesti päritolu puu- ja köögiviljades leidub oluliselt vähem erinevaid TKV jääke, kui ELi välistest riikidest pärit puu- ja köögiviljades.
Eesti päritolu maasikatest tuvastati PMK labori poolt enamjaolt kolme erineva TKV toimeaine jääki, mis kõik jäid alla toimeainele kehtestatud piirnormi.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Erinevad puu- ja köögiviljad on meie toidulaual väga olulisel kohal ja seetõttu tasuks eelistada kodumaist. Tihtipeale pole see aga võimalik just Eesti geograafilise asukoha tõttu. Sellisel juhul tuleks eelistada ELis kasvatatud puu- ja köögivilju. ELis on kehtestatud ühed karmimad toiduohutusnõuded maailmas ja tõenäosus, et ELi päritolu tootes leiduks TKV jääki sellisel määral, et see põhjustaks otsest ohtu inimese tervisele, on üsna väike, selgub Põllumajandus- ja Toiduameti aruandest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960