2020. aasta proovide tulemused näitavad endiselt, et Euroopa Liidu ja ka Eesti päritolu puu- ja köögiviljades leidub oluliselt vähem erinevaid TKV jääke, kui ELi välistest riikidest pärit puu- ja köögiviljades.
Eesti päritolu maasikatest tuvastati PMK labori poolt enamjaolt kolme erineva TKV toimeaine jääki, mis kõik jäid alla toimeainele kehtestatud piirnormi. Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Erinevad puu- ja köögiviljad on meie toidulaual väga olulisel kohal ja seetõttu tasuks eelistada kodumaist. Tihtipeale pole see aga võimalik just Eesti geograafilise asukoha tõttu. Sellisel juhul tuleks eelistada ELis kasvatatud puu- ja köögivilju. ELis on kehtestatud ühed karmimad toiduohutusnõuded maailmas ja tõenäosus, et ELi päritolu tootes leiduks TKV jääki sellisel määral, et see põhjustaks otsest ohtu inimese tervisele, on üsna väike, selgub Põllumajandus- ja Toiduameti aruandest.