Autor: Põllumajandus.ee • 25. juuni 2021

Mahetootmine on võimeline isegi USA ära toitma

Vaidlused, kas mahetootmine suudab maailma toiduvajaduse katta või mitte, on käinud juba pikemat aega. Üha rohkem on tõendeid selle kohta, et puhas ja keskkonnahoidlik toidutootmine on täiesti võimeline ka suuri riike toitma, väikestest rääkimata, vahendab Terviseleht.
Asja võtmeks on väiketootmine, kus kasvatatakse väga erinevaid taimi ja loomi ja kus eelistatakse sõnnikut ning välditakse sünteetilisi väetisi.
Foto: Pixabay

Juhul, kui täidetakse teatud tingimused, saavad isegi Ühendriigid sellega hakkama, ütleb Gidon Eshel oma matemaatilisele mudelile toetudes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960