Autor: Põllumajandus.ee • 1. juuli 2021

Tere piimatööstus läheb üle taimsest toorainest pakenditele

Tere piimatööstuses saavad esimesena taimsest toorainest valmistatud pakendi Helluse keefirid. Aastas toodetakse neid purepakke ligi kaks miljonit tükki ning tänu pakendimaterjali uuendusele väheneb nende CO² jalajälg 42%.
Tere AS ja AS Farmi Piimatööstus kuuluvad Eesti juhtivasse piimanduskontserni Nordic Milk.
Foto: Liis Treimann

„Liigume pakenditega järjest keskkonnasõbralikumate valikute poole ning aastaks 2030 soovime, et vähemalt 50% meie poolt ringlusse lastavast plastikust oleks pärit taastuvatest allikatest,“ sõnas Nordic Milk OÜ kestliku arengu juht Katrin Tamm. „Helluse pakendites kasutatava taimse toorme näol on tegu innovaatilise materjaliga Skandinaaviast. Pakendi sisu kattev plastikkiht ja kork on valmistatud männiõlist, mis jääb üle tselluloositööstusest. Tegu on väga hea näitega innovatsioonist ringmajanduses, kus üks tööstusharu kasutab ära teise tööstusharu jäägid.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960