Autor: Põllumajandus.ee • 4. august 2021

Eesti raskeveohobuseid on alles vaid mõnisada

Pärnumaal Maria talus toimus eesti raskeveohobuste näitus. Eesti raskeveohobused on ohustatud tõug, neid on alles vaid mõnisada.
Eesti raskeveohobune on meie rahva poolt aretatud tööhobusetõug, keda on tõuraamatus alla 400 isendi. Foto on illustratiivne.
Foto: Erik Prozes

Maria tallu kogunes möödunud pühapäeval paarkümmend eesti raskeveohobust, kes end publikule näitasid. Tegemist on kaunite loomadega, keda sel ajal, kui masinaid maal ei olnud, kasutati tööhobustena. Nendega künti põldu ja tehti muid maatöid, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960