Autorid: Sigrid Sõrmus, Põllumajandus.ee • 23. august 2021

Koroonaviirus mõjutas piimatööstuste tulemusi

Piimatoodete turul käib tihe rebimine, erilise märgi jättis piimatöötlejate majandustulemustesse koroonapandeemia. Vaatame, kuidas läks meie piimatööstustel 2020. majandusaastal.
Piimatoodete letid on kauplustes pikad ja neis ostjatele silma jäämine nõuab piimatööstustelt pidevat tootearendust.
Foto: Andras Kralla

Valio Eesti AS teenis 2020. aastal 125,25 miljoni eurose käibe juures 5,29 miljonit eurot tegevuskasumit. “2020. aastat iseloomustavad COVID-19 viirusest tingitud keerulised olud ja täiendavad kulud, tööjõukulude suurenemine ja konkurentsi tugevnemine. Kuigi aasta oli heitlik, suudeti säilitada eelneva 2019. aastaga sarnased mahud ja müügikäive,” selgitavad nad majandusaasta aruandes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960