Autorid: Mait Kraun, Põllumajandus.ee • 23. august 2021

Venemaa nisu rekordilised hinnad süvendavad muret

Foto: Zumapress/Scanpix
Venemaa nisu hind on augustis järsult tõusnud ja ületanud tasemed, mida tavaliselt sellel kuul ei nähta. See on tekitanud muret inflatsiooni ning valitsuse võimaliku reaktsiooni pärast, vahendab Bloomberg.

Nisu hind tõusis tasemele, mida pole augustis nähtud vähemalt 10 aastat. Tavapäraselt on nisu hind augustis langenud, sest uus toodang jõuab turule. Kallinemine võib olla osalt põhjustatud sellest, et põllumehed hoiavad uut toodangut turult eemal, sest muretsetakse hiljuti kehtestatud ekspordimaksu pärast, mille tõttu võidakse teha halbu tehinguid. Maks pidi aitama inflatsiooni kontrollida, aga inflatsioon on kasvanud 6,5 protsendini, mis on suurim alates 2016. aastast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960