Autorid: Sigrid Sõrmus, Põllumajandus.ee • 3. september 2021

Maailma esimene mehitamata ja nullheitega kaubalaev hakkab sõitma Norras

Väetisetootja Yara International koostöös tehnoloogiaettevõtte Kongsbergiga ehitab laeva Yara Birkeland, et vedada väetist Lõuna-Norra sadamate vahel. Kui kõik läheb plaanipäraselt, teeb laev oma esimese reisi kahe Norra linna vahel veel enne käesoleva aasta lõppu.
Yara Birkeland teeb esimese reisi enne käesoleva aasta lõppu.
Foto: Yara International

Esialgu on pardal vähendatud meeskond, kes katsetab autonoomset süsteemi, kuid lõpuks jälgitakse kõiki liikumisi kolmest maismaal asuvast andmekontrollikeskusest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960