Autor: Põllumajandus.ee • 9. september 2021

Eesti toidutootjad tutvustavad oma tooteid Riias

9.–11. septembrini toimub Riias Kipsala messikeskuses taas Balti riikide suurim toidumess Riga Food 2021, kus osalevad ka Eesti toidutootjad. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda viib tänavu messile oma tooteid tutvustama Värska Vesi AS, Nõo Lihatööstus AS, Rõngu Mahl AS ja Kadarbiku Köögivili OÜ.
Värska Vesi AS osaleb Riia Toidumessil esimest korda.
Foto: EPKK

„Naaberriik Läti on meie toidutootjatele üks olulisemaid eksporditurgusid. Läti oli selle aasta esimesel poolaastal Eesti päritolu põllumajandussaadustele ja toidukaupadele kõige olulisem eksporditurg. Käesoleva aasta esimesel poolel eksporditi Eesti päritolu põllumajandussaaduseid ja toidukaupu Lätti 101 miljoni euro väärtuses, mis moodustas 20% antud kaubagrupi koguekspordist. Võrreldes möödunud aasta sama ajaga kasvas eksport Lätti 5% võrra,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Meeli Lindsaar.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960