Autor: Põllumajandus.ee • 24. september 2021

Mida toob uus säilimisaja märgistus kaasa tarbijale?

Maaeluministeeriumi eestvedamisel ja koostöös sektoriga hakatakse Eestis järk-järgult muutma piimatoodete pakenditel säilimisaja märgistamist. Kodumaine piimatööstus Valio on otsustanud Maaeluministeeriumi soovitusega kaasa minna ning võtab piimatoodete märgistamisel “kõlblik kuni” märke asemel kasutusele “parim enne”. Mida toob muudatus aga kaasa tarbijate jaoks?
Valio Laeva tehas.
Foto: Valio Eesti AS

“Eesti tarbija on harjunud, et värsketoodetele – nagu ka piim ja piimatooted – on märgitud realiseerimisaja lõppu tähistav kuupäev. Samas toovad väga paljud meie tarbijatest tagasisides positiivsena välja, et meie tooteid saab edukalt kasutada ka mitu päeva pärast realiseerimiskuupäeva möödumist. Seepärast oleme juba pikalt arutanud mõtet minna oma põhjanaabrite eeskujul üle “parim enne” märgistusviisile, mis annaks tänast reaalsust täpsemini edasi. Kuna selline põhimõtteline muudatus eeldab mõttemustrite muutmist ka tarbijates, on hea, et nüüd on Maaeluministeeriumi eestvedamisel sündimas ühine, sektoriülene koostöö,” sõnas Valio turundus- ja tootearendusdirektor Nele Jõemaa.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960