Autor: Sigrid Sõrmus • 3. november 2021

Vallo Seera: lamba- ja kitseliha tarbimine Eestis on muutumas järjest populaarsemaks

Täna, 3. novembril, toimub Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Aastakonverents 2021, kus antakse ülevaade lamba- ja kitsekasvatuse perspektiividest Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika uuel eelarveperioodil, uuritakse Euroopa ja Norra lamba- ja kitsekasvatuse trende ning analüüsitakse lamba- ja kitsekasvatajate ühistegevuse võimalusi.
Eesti kitsekasvatus püsib enamjaolt väikeste ja väga väikeste kitsekarjade najal.
Foto: Meeli Küttim

Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidu tegevjuht Vallo Seera rääkis konverentsi avasõnades, et Eesti lambakasvatust on aastaid räsinud väga madalad loomade kokkuostuhinnad ja sektori väiksus. "Siiski teeb rõõmu, et lamba- ja kitseliha tarbimine Eestis on muutumas järjest populaarsemaks, küll aga on ka sisendite hinnad kasvanud ja see tõmbab vahet natuke tagasi,” ütles Vallo Seera ja lisas, et samas oli möödunud aastal kindlasti suureks abiks ka lamba- ja kitsekasvatajatele mõeldud erakorraline toetus. "On lootus, et Eesti lamba- ja kitsekasvatus jääb püsima ja areneb tugevamaks just nende ettevõtete najal, kes on aastaid sellega tegelenud ja soovivad tegevust jätkata," avaldas Seera lootust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960