Autor: Põllumajandus.ee • 26. mai 2021

Vallo Seera: iga kasvataja ülesanne on tegeleda aretustööga

13. mail toimunud Aretuskonverents oli suunatud uutele aretustunnustele ja trendidele, mida lisaks põllumajandusloomade produktiivsusnäitajatele silmas pidada ning millega on võimalik toetada meie karjakasvatajate aretusvalikuid. Lambakasvatuses toimuvast aretustööst tegi kokkuvõtte Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liitu vedav Vallo Seera.
Ševiot on tugev ja vastupidav loom, kes saavab hakkama ka keerulistes oludes.
Foto: www.nc-cheviot.co.uk

Kahjuks on lammaste arvukus languses, igal aastal jääb pea 5000 lammast Eestis vähemaks – 2011. aastal oli meil üle 88 000 lamba, täna keskmiselt 65 000. “8. mai seisuga oli PRIA andmetel Eestis 64 762 lammast. Seisuga 1. jaanuar 2020 oli eesti valgepealist tõugu 10 639 ja eesti tumedapealist tõugu 10 148 isendit. Need on loomad, kes on PRIA registris arvel ja need on üles andnud omanikud, oluliselt vähem on neid aga tõuraamatutes,” täpsustas liidu tegevjuht.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960