Autor: Põllumajandus.ee • 9. detsember 2021

Teet Soorm: seakasvatus oli, on ja jääb

“Mina ei usu, et seakasvatus Eestis lõppeb. On rasked ajad, tulevad kergemad ajad,” kommenteeris seakasvatussektori hetkeolukorda Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu esimees Teet Soorm.
Teet Soorm.
Foto: Andras Kralla

Soormi sõnul on hetkel väga rasked ajad ja importliha pressib Belgiast, Saksamaalt ja Taanist meie turule odava hinnaga. Eks kõik otsivad oma toodetud sealiha ülejäägile ostjat ja eksporti saadetakse tavaliselt alati kaupa odavama hinnaga, võrrelduna oma koduturul kehtiva hinnaga. “Eestis, võrrelduna Soomega või teiste põhjamaa riikidega, puudub oma tootjat kaitsev/soosiv veterinaarkontroll ja meil puudub ühiskondlik kokkulepe, et Eestimaa sealiha on alati tarbija poolt eelistatud ja seoses sellega suudame oma seakasvatajale paremat hinda maksta. Niimoodi on asjad Soomes, Rootsis ja teistes Põhjamaades,” selgitas ta ja lisas, et tahame küll hirmasti olla Põhjamaa, aga tegelikult elame veel orjarahvana hundiseaduste aegadel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960