Autor: Põllumajandus.ee • 21. jaanuar 2022

Mahetalu peremees: tehnika töökindlus peab olema tagatud nii kuivades kui märgades tingimustes

Põllumehe mured on ajas muutuvad. Kord muretseme toetuste pärast, siis teeb ilm vingerpusse või veab tehnika alt. Sama lugu on rõõmudega, ainult, et need spektrid, olenemata aastaajast, on põllumehele ikka meeltmööda.
Väga umbrohtunud maheherne koristus.
Foto: Toomas Truup

Mahetalu peremees Toomas Truup on esimest põlve põldnik, kes koos vennaga seitsmendat hooaega põllumajandusega tegelenud. „Huvi põllumajanduse vastu tekkis ilmselt siis, kui pärast keskkooli, 2009. aastal, Austraalias töötasin. Seal olid meeletult suured põllud ja võimsad masinad, millega oli huvitav töötada. Koju naastes sai õppima mindud Eesti Maaülikooli ja pärast lõpetamist otsustasime vennaga koos, et alustame ise põllumajandusega,“ meenutab põllumehekarjääri algust Truup. Kohe sai otsustatud, et tegutsetakse mahedalt ning ainult taimedega. „Kauplesime isa käest 14 hektarit põllumaad oma kasutusse ning hakkasime pihta. Kui keeruline see ikka olla saab?“ tõstatab Truup küsimuse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960