Autor: Sigrid Sõrmus • 24. jaanuar 2022

HKScani Baltikumi ärikontroller: pole näha võimalust olukorrast valutult väljuda

Olulisel määral tõusnud energia- ja sisendhinnad ning teravilja ja muude söödakomponentide oluline kallinemine mõjutavad sea- ja kanakasvatuses tegutsevaid ettevõtteid märkimisväärselt. HKScani Baltikumi ärikontroller Markus Kirsberg nendib, et kõik see põhjustab tarbijate ostujõu tõsise surve alla sattumist läbi lõpptoodete hinnatõusu.
Foto: Andras Kralla

Suurimaks murekohaks on Markus Kirsbergi sõnul kindlasti energia hindade ja teiste sisendhindade tõus (osaliselt samuti energiahinna tõusust mõjutatuna) – need on tõusnud väga olulisel määral. „Lisaks energia hindadele mõjutab meie sea- ja kanakasvatust teravilja ja muude söödakomponentide oluline kallinemine. Eeltoodu omakorda põhjustab tarbijate ostujõu tõsise surve alla sattumist läbi lõpptoodete hinnatõusu, kuna üldiste sisendhindade ja elektrienergia hinnatõusud mõjutavad otseselt nii looma- ja linnukasvatuse, tootmise, pakendamise, transpordi jms hindu ja ainus lahendus on tootmissisendite hindade tõus edasi anda meie lõpptoodetele. Kui olukorrale kiiret lahendust ei leita, siis toidu hinnatõus tulevikus jätkub. Omaette murekohaks on ka hetkeseis tööjõuturul,“ märgib Kirsberg.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960