Autor: Põllumajandus.ee • 17. veebruar 2022

Millised on põllumajanduse riskid ja millised on konkurentsieelised?

Viljakasvatajatel on viimase kahe aasta jooksul olnud nii kasumlikkust toetavaid kui mittesoosivaid tegureid. Baltikumi piimatootmine on stabiliseerunud ning maa hind jätkuvalt üks Euroopa Liidu madalamaid, kirjutatakse SEB foorumis.
Foto: Pixabay

Põllumajandussektor on ajalooliselt olnud üsna stabiilne, mille tsüklilisus on pikas perspektiivis madalam. Samas on selle osakaal kohalikus majanduses langemas - põllumajandussektori osa SKP-st moodustab ca 3,5%, samas kui 20 aastat tagasi moodustas see 7%. Sellele vaatamata on Euroopa riigid endiselt selle sektori toetamisele väga pühendunud, kuna siseriiklikult toodetud toiduainete saadavus ja sealt läbi ka hindade stabiilsus on üks peamisi eesmärke piirkonna jaoks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960