Autor: Ene Kärner • 25. veebruar 2022

Milline saab olema roheleppe mõju põllumajandusele?

Wageningeni Ülikool on avaldanud Euroopa roheleppe mõju-uuringu tulemused. Tegemist on Hollandi juhtiva bioteaduste ülikooliga, mis keskendub põllumajandus- ja keskkonnaharidusele ning teadustööle, olles maailma põllumajandusteaduste ülikoolide seas üks olulisemaid.
Foto: Shutterstock

Koostöös Copa-Cogeca jt ELi põllumajandusorganisatsioonidega kaardistasid Wageningeni Ülikooli teadlased olukorra, mis juhtub põllumajandustootmisega, kui ettevõtted viivad oma pestitsiidide ja väetiste strateegiad kooskõlla Euroopa Komisjoni eesmärkidega. Kui analüüsiti strateegia "Talust Taldrikule" mitme sihtmärgi kumulatiivset mõju, nt pestitsiidide kasutamise vähendamist ja toitainete kadumise vältimist, siis vähenes toodang keskmiselt 10–20%. Uuringus rõhutatakse samuti, et toodangu langus Euroopa Liidus nõuab väljaspool ELi täiendavat põllumaad. Uuringus ei vaadeldud kliima ja elurikkusega seotud eesmärke.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960