Autor: Põllumajandus.ee • 14. märts 2022

Maaelukomisjon: kriisis on tähtis tagada põllumajanduse jätkusuutlikkus

Riigikogu maaelukomisjon kohtus tänasel istungil Eesti põllumeeste ja talupidajate esindajatega, et arutada Venemaa Ukraina-vastase agressiooni mõjusid põllumajandusele, ning rõhutas, et tuleb tagada põllumajanduse jätkusuutlikkus ja toidujulgeolek.
Tarmo Tamm.
Foto: Andras Kralla

Komisjoni esimees Tarmo Tamm ütles, et põllumajandus on koroona- ja energiakriisi ning Ukraina-vastase agressiooni tõttu väga keerulises olukorras. „Tuleb mõelda probleemide peale, mis võivad ees oodata, et neid ennetada ja ettevaatavalt lahendused leida,“ sõnas Tamm. „Põllumeeste jaoks on sisendihinnad hüppeliselt tõusnud ja olulised tarneahelad katkenud. Väga oluline on leida lahendus, kuidas tarneid tulevikus tagada. See on väga vastutusrikas periood ka Eestile – peame olema kindlad, et põllumajandus on jätkusuutlik ja toidujulgeolek tagatud, ning vaatama, mida saab selle eesmärgi nimel teha riik.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960