Autor: Põllumajandus.ee • 18. aprill 2022

Kanamunade märgistusnõuete tundmine aitab tarbijal teha teadliku valiku

Euroopa Liidus (EL) müüdavatele kanamunadele ja nende pakenditele kehtivad märgistusnõuded, mis aitavad tarbijal teha teadliku valiku ning panna korvi just sellisest linnukasvatusettevõttest pärinevad munad, mis vastavad ostja eelistusele. Kanamunade tootmisviis peab olema märgitud munakarbile.
Kanamune toodetakse nelja tüüpi linnukasvatusettevõtetes ja neid eristatakse munadele prinditava tootekoodi alusel.
Foto: Andras Kralla/Äripäev

Kuna lihavõttepühade eel tõuseb poodides hüppeliselt munade müük, on sobiv aeg üle korrata EL-is müüdavate kanamunade märgistusnõuded ja nende pakenditele kehtivad erimärgistuse nõuded.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960