Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. mai 2022

Peedikasvatus – see on imelihtne. Kas ikka on?

Infopäeval “Juurköögiviljade kasvatustehnoloogiad ja keskkonnasäästlik taimekaitse“ jagasid häid soovitusi Eesti Maaülikooli aianduse eriala õppejõud ja aianduskonsulent Priit Põldma ja põllumeeste ühistu KEVILI agronoom ja taimekaitsespetsialist Tiiu Annuk.
Peedi keskmine saagikus jääb 18-20 tonni kanti hektari kohta.
Foto: Shutterstock

28. aprillil toimunud infopäeval tutvustati kaalika, porgandi, söögipeedi, pastinaagi, juurselleri, naeri ja rõika kasvatustehnoloogiaid ja olulisemaid saagikust piiravaid tegureid, anti ülevaade levinumatest kahjuritest ja haigustest, taimede toiteelementide puuduse visuaalsetest tunnustest ja õpetati neid eristama haigustunnustest. Meie teeme kokkuvõtte söögipeedi kasvatusest – kasvab ju peet nii koduaias kui tootmispõldudel ja siin on olulisi aspekte, mida teades saab parema saagi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960