Infopäeval “Juurköögiviljade kasvatustehnoloogiad ja keskkonnasäästlik taimekaitse“ jagasid häid soovitusi Eesti Maaülikooli aianduse eriala õppejõud ja aianduskonsulent Priit Põldma ja põllumeeste ühistu KEVILI agronoom ja taimekaitsespetsialist Tiiu Annuk.

- Peedi keskmine saagikus jääb 18-20 tonni kanti hektari kohta.
- Foto: Shutterstock
28. aprillil toimunud infopäeval tutvustati kaalika, porgandi, söögipeedi, pastinaagi, juurselleri, naeri ja rõika kasvatustehnoloogiaid ja olulisemaid saagikust piiravaid tegureid, anti ülevaade levinumatest kahjuritest ja haigustest, taimede toiteelementide puuduse visuaalsetest tunnustest ja õpetati neid eristama haigustunnustest. Meie teeme kokkuvõtte söögipeedi kasvatusest – kasvab ju peet nii koduaias kui tootmispõldudel ja siin on olulisi aspekte, mida teades saab parema saagi.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Üleminekuperiood on lehmale kriitiline – just sel ajal suureneb energiavajadus ja kasvab risk ketoosiks. Baltic Agro poolt pakutav MecoVit® ühendab mikrokapseldatud DL-metioniini, koliinkloriidi, betaiini ning B2- ja B12-vitamiini, toetades maksa ainevahetust, söömust ja energiataset, et lehm saaks uue laktatsiooni alustada tugevamana.