Iga-aastasel toidusõprade suursündmusel Eesti Toidumessil kuulutati selle aasta toiduteoks Nõo Lihatööstuse korraldatud uuenduslik lihahäkaton.

- Lihahäkatoni võitjad.
- Foto: Vallo Kruuser
„Kuulutasime aasta toiduteo tiitli vääriliseks Nõo Lihatööstuse, kes korraldas koostöös Eesti Maaülikooliga lihahäkatoni, mis on aidanud edendada innovatsiooni ja tootearendust ning populariseerida toidutootmise valdkonda noorte hulgas,“ kommenteeris auhinnagalal Aasta Toidutegu 2022 tiitli saaja välja kuulutanud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Möödunud nädalal toimus Nõo Lihatööstuse ja Eesti Maaülikooli korraldatud Eesti esimese lihahäkatoni ideepäev, kus viis finalisti esitasid oma nägemuse uuenduslikest lihatoodetest ning katsetasid neid mentorite abiga. Osalejate innovaatilised ideed hõlmavad tooteid nii tervise- kui ka loodusesõpradele.
Nõo Lihatööstuse ja Eesti Maaülikooli korraldatud lihahäkatoni tänasel finaalvõistlusel esitlesid meeskonnad oma uuenduslikke lihatooteid. Žürii valis võitjaks tiimi Katriin II (koosseisus Katriin-Loviis Viltsin, Martin Pent ja Mihkel Tammaru) ja nende veisesüdamest valmistatud südamepallid. Võidumeeskond pälvis 5000-eurose stipendiumi.
Kandideerimise tähtaeg: 11. mai 2025