Autor: Põllumajandus.ee • 4. juuli 2022

Tootjaühendus: vabakaubandusleping Uus-Meremaaga on Euroopa põllumeestele kahjulik

Euroopa liidu piima-, lamba- ja veiseliha tootmine ohverdati kaubandussuhetele Uus-Meremaaga, kritiseeris Euroopa olulisem põllumajandustootjate ühendus Copa-Cogeca eelmisel nädalal Euroopa Liidu ja saareriigi vahel sõlmitud vabakaubanduslepingut.
Foto: Pixabay

Leping lubab Euroopa Liidu turule 38 000 tonni lambaliha, 10 000 tonni veiseliha, 15 000 tonni rohkem võid ja veel 25 000 tonni juustu. Copa-Cogeca ütles oma avalduses, et Euroopa piima-, lambaliha ja veiselihasektorid on „ohvritalled“ tehingu hüvanguks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960