Autor: Ene Kärner • 8. august 2022

Venemaa sissetung Ukrainasse mõjutab jätkuvalt üleilmseid toormeturge

Venemaa sissetung Ukrainasse mõjutab jätkuvalt ülemaailmseid toormeturge ja kujutab endast suurt ohtu ülemaailmsele toiduga kindlustatusele, selgub Euroopa Komisjoni turuväljavaatest.
ELi teravilja kogutoodang ulatub eeldatavasti 286,4 miljoni tonnini, mis on 2,5% madalam kui 2021/22 hooajal.
Foto: Pixabay

COVID-19 järgsel taastumisajal, mida juba iseloomustavad turu tasakaaluprobleemid ja hinnatõusud, toob see kaasa täiendava ebastabiilsuse ja ebakindluse. Ukraina põllumajandus on otseselt mõjutatud kogu tarneahelas tootmisest kaubanduseni, mis säilitab surve ülemaailmsele teravilja ja õliseemnete tarnimisele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960