Autor: Põllumajandus.ee • 12. september 2022

Järgmisel aastal võib eestlaste toiduvalik olla märksa vaesem

Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki hinnangul on energia ja tooraine meeletu hinnatõus tekitanud olukorra, kus järgmisel aastal võib olla lihatoodete valik poodides märksa väiksem ning ilmselt ei ole ka mitmed kohalikud tootjad võimelised senisel moel jätkama.
Nõo Lihatööstuse tootmine.
Foto: Nõo Lihatööstus

„Kodumaine toidutööstus peab jääma ellu. Eestis toodetud kvaliteetset toitu ja selle tootjaid tuleb keerulistel aegadel hoida, et meie toidutööstus ei liiguks täielikult välismaiste omanike kätte. See ei ole ka riigi huvides, et ettevõtete kasum viiakse Eestist välja, siinsed tehased pannakse kinni ja tootmine läheb Poola. Selle tulemusel täituvad poeletid nn rahvusvahelisele tarbijaskonnale suunatud toodetega ning eestlaste lemmikmaitsetel põhinevad toiduained muutuvad nišikaubaks,“ hoiatas Kruustük.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960