• 12.09.22, 09:24

Järgmisel aastal võib eestlaste toiduvalik olla märksa vaesem

Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki hinnangul on energia ja tooraine meeletu hinnatõus tekitanud olukorra, kus järgmisel aastal võib olla lihatoodete valik poodides märksa väiksem ning ilmselt ei ole ka mitmed kohalikud tootjad võimelised senisel moel jätkama.
Nõo Lihatööstuse tootmine.
  • Nõo Lihatööstuse tootmine.
  • Foto: Nõo Lihatööstus
„Kodumaine toidutööstus peab jääma ellu. Eestis toodetud kvaliteetset toitu ja selle tootjaid tuleb keerulistel aegadel hoida, et meie toidutööstus ei liiguks täielikult välismaiste omanike kätte. See ei ole ka riigi huvides, et ettevõtete kasum viiakse Eestist välja, siinsed tehased pannakse kinni ja tootmine läheb Poola. Selle tulemusel täituvad poeletid nn rahvusvahelisele tarbijaskonnale suunatud toodetega ning eestlaste lemmikmaitsetel põhinevad toiduained muutuvad nišikaubaks,“ hoiatas Kruustük.

Seotud lood

Uudised
  • 18.08.22, 10:24
Nõo Lihatööstus seiskas ülikõrge elektrihinna tõttu ajutiselt tootmise
Nõo Lihatööstus katkestas eile ajavahemikul kl 18-19 oma tootmise, sest elektrihind kerkis enneolematult kõrgele.
Uudised
  • 21.07.22, 13:15
Nõo Lihatööstuse müük kasvas mullu üle kuue protsendi
Kodumaisel kapitalil Nõo Lihatööstuse käive ulatus mullu 37,4 miljoni euroni, mis on 6,25% rohkem kui aasta varem.
Uudised
  • 16.06.22, 11:34
Toidutootja: tarbija otsib aina enam poes kollast silti
Toidu ränga hinnatõusu tingimustes peame kõik ekstra pingutama, et kõrge kvaliteediga kodumaise toidu tootmine ja tarbimine säiliks, ütleb Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele