Autor: Andres Pulver • 14. september 2022

Põllumeestel on võimalus raha teenida ka süsinikukrediiti müües

Süsinikukrediitide turg on uus ja arenev ning pakub põllumeestele võimaluse lisateenistuseks.
Heinamaale istutatud männipuud Austraalia farmis.
Foto: Clive Wawn

eAgronomi tegevjuht Kristjan Anderson rääkis Lääne-Virumaa kliima- ja energiakava tutvustaval seminaril, et süsinikukrediitide äri panid püsti vastutustundlikult käituda soovivad suurettevõtted, kes ostavad krediite, et vähendada oma süsihappegaasi jalajälge. Erinevalt süsihappegaasikvootidest on tegemist vabatahtlikkusel põhineva ettevõtmisega.

Põllumeestel on aga võimalik süsinikukrediiti müües lisateenistust saada, selleks on vaja liituda vastava süsteemiga.

Pikemalt saab lugeda Lääne-Virumaa Uudistest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960