Autor: Põllumajandus.ee • 19. september 2022

Toiduliit: mikro- ja väikeettevõtetele kehtestatud hinnalagi hinnatõusu ära ei hoia

Valitsuskoalitsiooni eelarvenõupidamisel otsustati laiendada elektri universaalteenust ka mikro- ja väikestele ettevõtetele, kuid keskmistele ja suurettevõtetele seni pole valitsuse poolt antud selget signaali. Ligi 90% toidutootmise turust moodustab just suuremate tootjate toodang ning kui hinnalagi ei laiene ka peamistele toidutootjatele, on toidu hinnatõus vältimatu.
Toiduhindade taskukohasust saavad tagada just suured tootjad.
Foto: Andres Haabu

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul üldist hinnataset toidule määravad just keskmised ja suurettevõtted, kuna neile kuulub ligi 90% turust ning toiduhindade taskukohasust saavad tagada just suured tootjad. „Elektrihinna leevendus mikro- ja väikeettevõtjatele on tore samm ettevõtluse toeks, kuid selle mõju turuolukorrale ja üldisele toiduhindade tasemele jääb olematuks,“ ütles Potisepp.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960