Autor: Põllumajandus.ee • 11. oktoober 2022

Toiduga kokkupuutuva plastmaterjali ringlussevõtmises on nüüd õiguslik selgus

Eile jõustunud määrusega ajakohastatakse ja ühtlustatakse Euroopa Liidus ringlusse võetava plasti kasutamist toiduga kokku puutumiseks. Eesmärk on tagada ohutud plasttooted tarbijatele ja selged reeglid ettevõtjatele.
Nüüd saavad ringlussevõetud plasti tootjad, plastitöötlejad ja toidukäitlejad tugineda Euroopa Liidus ühtsetele reeglitele.
Foto: Andres Haabu

„On igati tervitatav, et plasti taaskasutatakse aina rohkem ja ka toiduga kokkupuutuva materjalina, nt toidupakendite ja -nõudena. Sealjuures peab aga olema tagatud materjali ohutus, et toitu ei erituks ohtlikke aineid. Määruse jõustumine on oluline verstapost toiduga kokkupuutuvate materjalide ohutuse valdkonnas,“ rääkis maaeluminister Urmas Kruuse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960