Autor: Toomas Kelt • 30. november 2022

Liitumistaotluste menetlemise aeg pärsib päikeseparkide rajamist

Päikesepargiga energiatootmine võib anda maaomanikele olulise sissetuleku, kuid nende rajamist pärsib liitumislepingute pikk menetlusaeg, kõneldi konverentsil Põllumajanduse äriplaan 2023.
Vasakult: Meelika Sander-Sõrmus, Alo Allik, Magno Kure.
Foto: Oleg Hartsenko

Tänapäevased päikesepargid ei sega ka traditsioonilist põllumajandust, kõneles konverentsil Vestman Energia roheinvesteeringute portfelli juht ja analüütik Alo Allik. Tehniliselt on olemas võimalus integreerida omavahel energiatootmist, näiteks päikeseparki ja põllumajandust. Selleks jäetakse energiat tootvate paneelide vahele piisavalt laiad vahed, kus saab tegeleda maaharimisega. Allik lisas, et Euroopas on see trend järjest rohkem levinud. Samuti on tegemist ajutiste ehitistega, vajadusel saab paneele ära viia ja mõnel pool Euroopas käsitletaksegi päikeseparke kui ajutisi ehitisi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960