Autor: Põllumajandus.ee • 2. märts 2023

Tori tõu ohustatud alampopulatsioonid on Eestis kaitstud

Põllumajandus- ja Toiduamet seisab hea selle eest, et aretusprogrammid vastaksid nõuetele. Tori tõu puhul peab olema eristatud kolm alampopulatsiooni.
Tori aretussuuna hobuste alampopulatsiooni hobune.
Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Põllumajandus- ja Toiduameti põllumajandusloomade aretuse osakonna peaspetsialisti Piret Hommuki sõnul on osa tori hobustest kantud põllumajandusloomade ohustatud tõugude loetellu, kus ohustatud tõuks on tori hobune, mille puhul loetakse ohustatuks universaalsuuna hobuste alampopulatsioon ja vana-tori suuna hobuste alampopulatsioon. „Siinkohal on oluline välja tuua, et lisaks kahele ohustatud alampopulatsioonile on ka kolmas tori alampopulatsioon, milleks on aretussuund. Kõigi kolme puhul peavad aretusühingud esitama eraldi aretusprogrammi,“ kirjeldas Hommuk.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960