Autor: Põllumajandus.ee • 17. aprill 2023

Ülo Niinemets on maailma tipus: taimeteaduse ja agronoomia teadlaste seas 18. kohal

Eesti Maaülikooli taimekasvatuse ja taimebioloogia professor Ülo Niinemets sai möödunud nädala lõpul rõõmustava teate: teadusportaal Research.com andmetel on tema teaduslik tegevus paigutanud Niinemetsa kogu maailma taimeteaduse ja agronoomia valdkonna teadlaste hulgas ülikõrgele 18. kohale. See on kaugelt kõige kõrgem positsioon, milleni ükski Eesti teadlane jõudnud on.
Maaülikooli professor Ülo Niinemets on maailma tipus - taimeteaduse ja agronoomia teadlaste seas 18. kohal
Foto: Eesti Maaülikool

Professor Ülo Niinemets oli nii kõrge positsioneeringu üle teiste tippteadlaste hulgas mõistagi rõõmus. „Siin nimekirjas on minu kõrval teadlased, kes olid tuntud juba siis, kui ma ise alles ülikoolis õppisin. Tabeli päris esimestel kohtadel on väga tugevate ülikoolide teadlased USA-st, Saksamaalt, Suurbritanniast, Austraaliast, Hollandist, Hiinast – on ju selge, et neis riikides on rohkem ressursse tipptasemel teaduse tegemiseks,“ tõdes professor Niinemets.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960